Vår forskning

Forskning och medicinsk innovation är kärnan i vår verksamhet och vår utvecklingsprocess börjar alltid med patienten. Genom att alltid utgå från patientensbehov kan vi nå vårt mål – att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom.

Vi satsar omfattande resurser på att forska fram och utveckla innovativa behandlingar mot svåra sjukdomar och fler än 30 miljoner personer behandlas med våra läkemedel varje år. Se Maria berätta om hur vi flyttar fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling.

Vår forskning flyttar fram gränsen - Maria

Medical Director, AbbVie Scandinavia

Vår forskning flyttar fram gränsen - Maria

Medical Director, AbbVie Scandinavia


Läkemedelsutveckling

Vi fokuserar på kärnområden där vår beprövade kompetens har störst potential att lösa ouppfyllda behov. Vi satsar omfattande resurser på forskning och utveckling inom immunologi, neurologi, onkologi och ögonsjukdomar..

Sedan lanseringen 2013 har vi investerat mer än 55 miljarder dollar i forskning och utveckling. Detta gör det möjligt för oss att upptäcka och leverera innovativa läkemedel och produkter som löser allvarliga hälsoproblem, förbättrar människors liv idag och tar itu med morgondagens medicinska utmaningar.

 


Läkemedelsutveckling

Vårt fokus inom medicinsk innovation.

Vi driver en dynamisk och mångsidig pipeline som fortsätter att utveckla och leverera nya läkemedel och lösningar för patienter. Den innehåller mer än 75 program i fas II-III samt fler än 60 program i tidig fas.

Framsteg
~50
nya substanser
Program
75
+
forskningsprogram
påverkan
75
+
sjukdomar som behandlas med våra läkemdel
investering
81
+
miljarder kronor i årliga FoU-investeringar

Vill du bidra?

Nyfiken på ett jobb inom forskning och innovation?

SE-ABBV-240049 v1. Senast uppdaterad april 2024.