Fokusområden

Vi satsar omfattande resurser på forskning och utveckling inom immunologi, neurologi, onkologi och virologi.

Immunologi

AbbVie är ett av de ledande företagen inom immunologi med mer än 20 års erfarenhet av biologiska läkemedel. Vårt fokus inom immunologi är effektiva behandlingar mot inflammatoriska led-, hud och tarmsjukdomar. 

Neurologi

Vår nuvarande innovativa forskning är inriktad på att utveckla substanser som har potential att behandla en rad olika kroniska neurologiska tillstånd. Vi har flera substanser i olika prövningsfaser för sjukdomar såsom Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och multipel skleros, MS – som alla påverkar miljontals människor världen över.

Onkologi

Vår forskning inom onkologi är inriktad på att upptäcka och utveckla målstyrda behandlingar. Vi utforskar ett betydande antal nya substanser och i kliniska prövningar studerar vi en rad olika typer av cancer, däribland blodcancersjukdomarna kronisk lymfatisk leukemi och multipelt myelom samt hjärntumören glioblastom.

Virologi

Vår forskning inom virologi är inriktad på att utveckla behandlingar för bland annat hepatit C, en allvarlig infektion som påverkar levern och på sikt kan leda till skrumplever, leversvikt och i vissa fall kan utvecklas till levercancer. Vi har även forskat fram behandlingar inom RS-virus och hiv.

SE-ABBV-190013v1. Senast uppdaterad 2019-06-05.