Fokusområden

Vi satsar omfattande resurser på forskning och utveckling inom immunologi, neurologi, onkologi och virologi.

Med människan i centrum forskar vi inom områden där det finns stora medicinska behov

Målet är att kunna bromsa, bota eller förebygga fler sjukdomar än vad som idag är möjligt. Fram tills dess är ett viktigt steg att utveckla läkemedel med bättre effekt och färre biverkningar som gör det möjligt att leva ett bra liv, trots att man lever med en sjukdom.

Det gör vi genom samarbeten med forskare, hälso- och sjukvård, beslutsfattare, andra företag och inte minst med de människor som påverkas av sjukdom.

Immunologi

AbbVie är ett av de ledande företagen inom immunologi med mer än 20 års erfarenhet av biologiska läkemedel. Vårt fokus inom immunologi är effektiva behandlingar mot inflammatoriska led-, hud och tarmsjukdomar såsom reumatoid artrit (RA), psoriasis, atopisk dermatit, Crohns sjukdom och ulcerös kolit. 

Neurologi

Vår nuvarande innovativa forskning är inriktad på att utveckla substanser som har potential att behandla en rad olika kroniska neurologiska tillstånd. Vi har flera substanser i olika prövningsfaser för sjukdomar såsom Alzheimers sjukdom, Parkinsons sjukdom och multipel skleros, MS – som alla påverkar miljontals människor världen över.

Onkologi och hematologi

Vår forskning inom cancer är inriktad på att upptäcka och utveckla målstyrda behandlingar. Vi utforskar över 20 nya substanser i fler än 300 kliniska prövningar inom en rad olika typer av cancer, däribland blodcancersjukdomarna  kronisk lymfatisk leukemi, akut lymfatisk leukemi samt multipelt myelom.

Virologi

Vår forskning inom virologi har varit inriktad på att fortsätta utveckla behandlingar för bland annat hepatit C, en allvarlig infektion som påverkar levern och på sikt kan leda till skrumplever, leversvikt och i vissa fall kan utvecklas till levercancer. Vi strävar efter att uppnå det av WHO globalt uppsatta målet om att utrota hepatit C vid år 2030.Vi har även forskat fram behandlingar inom hiv.

AbbVie genomförde förvärvet av Allergan i maj 2020 och Allergan är nu en del av AbbVie. Gå till Allergan.se för att se information om neurologi och ögonsjukdomar som inte är listade på denna sida.

SE-ABBV-190013v2. Senast uppdaterad 2020-11-02.