Möten, utbildningar och webbföreläsningar

AbbVie anordnar en mängd utbildningar och genomför både regionala och nationella möten för svensk reumatologi. Våra utbildningar riktar sig till vården, bland annat till läkare och sjuksköterskor. Syftet är att i partnerskap med vården utveckla och förbättra omhändertagandet av patienten samt effektivisera användningen av vårdens resurser.

AbbVie var i år guldsponsor under Reumadagarna i Falun och stod för ett av de tre symposierna.

Muskuloskeletalt ultraljud

AbbVie är stolta över att vara föregångare med att hjälpa svensk reumatologi med introduktionen av muskuloskeletalt ultraljud i vården. Är er klinik intresserad av att diskutera om detta kan vara ett samarbetsprojekt lämpat för er så är ni varmt välkomna att kontakta oss.

The TUI programme

TUI – Targeted Ultrasound Initiative, är ett utbildningsinitiativ lett av en oberoende kommitté av experter som utvecklar allt vetenskapligt utbildningsinriktat innehåll. Initiativet är sponsrat av AbbVie Inc, dock utan att ha något inflytande över innehållet. Ta del av en fullmatad hemsida med utbildningsmaterial och filmer med praktiskt handhavande.

Läs mer om TUI

“The Gut-Joint Axis: Impact of gut inflammation on clinical presentation and outcome in Spondyloarthritis”

– Professor Dirk Elewaut
 

Är du intresserad av att ta del av professor Elewauts föreläsning som webinar på din klinik eller enskilt tillsammans med en av våra distriktschefer, skicka ett mail med dina önskemål och kontaktuppgifter.

Dirk Elewaut är professor i reumatologi och immunologi samt ordförande för reumatologiska institutionen vid Ghent Universitetssjukhus i Belgien. Hans forskningsintressen innefattar mekanismer för immunreglering och dysreglering vid reumatiska sjukdomar med särskilt fokus på spondylartiter.

How To Treat Axial Spondyloarthritis In 2017: Updated Treatment Guidelines Including Extra-Articular Manifestations

Föreläsning med Dr Xenofon Baraliakos
 

Är du intresserad av att ta del av dr Baraliakos föreläsning som webinar på din klinik eller enskilt tillsammans med en av våra distriktschefer, skicka ett mail med dina önskemål och kontaktuppgifter.

Dr Baraliakos has a medical degree from the Free University of Berlin, Germany. He has an official Board degree in orthopaedic surgery and internal medicine and rheumatology. Dr Baraliakos is a member of the German Society of Rheumatology, ACR and GRAPPA and of the ASAS executive committee. His research interest is in spondyloarthritis - the disease processes, its natural course, efficacy and safety of therapeutic interventions and on imaging outcomes.

SE-IMM-190041, V1 Senast uppdaterad 2020-01-21