Ny säsong av podcasten ”Doktorn frågar”

Podden vänder på det klassiska konceptet ”fråga doktorn” – här är det istället vårdpersonalen som frågar och patienterna som svarar!

Doktorn frågar podcast

Den 18 mars ägde den Internationella Barnreumatikerdagen rum för andra gången någonsin. Denna dag syftar till att uppmärksamma de barn, ungdomar och unga vuxna som lever med reumatisk sjukdom. Dagen till ära lanserade patientorganisationen Unga Reumatiker, i samarbete med AbbVie, en andra säsong av den mycket uppskattade podcasten ”Doktorn frågar”. Podden vänder på det klassiska konceptet ”fråga doktorn” – här är det istället vårdpersonalen som frågar och patienterna som svarar!

”Doktorn frågar” vill inspirera till medskapande och delaktighet, och utmana normen av att det är vårdpersonal som sitter inne med alla svar och att patienter är passiva mottagare av vård och
information.

Utöver täta kontakter med reumatologer har barn, ungdomar och unga vuxna med reumatism, samt deras anhöriga, även möten med annan vårdpersonal på regelbunden basis. I säsong två får därför andra yrkesgrupper inom reumatologivården chansen att ställa frågor till patientrepresentanter och få mer kunskap och ökad förståelse för patienters upplevelser och behov. I varje avsnitt är det en ny person och profession som ställer frågorna. Bland dessa återfinns en sjuksköterska, en fysioterapeut, en arbetsterapeut, en psykolog och en kurator. Podden finns på alla podcast-plattformar och Spotify. 

Läs mer på Unga Reumatikers hemsida

SE-IMM-200001v1 Senast uppdaterad 2020-03-18