Sverige - Svenska
VÄLJ ETT LAND

Cykling för forskningen under Världsreumatologidagen

På Världsreumatikerdagen den 12 oktober samlade Unga reumatiker in pengar till sin forskningsfond genom att cykla på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna.


unga-reumatiker-trampa-for-mig

Den 12 oktober varje år uppmärksammas Världsreumatikerdagen (World Arthritis Day) på olika sätt runt om i världen. I år samarbetade Unga Reumatiker med AbbVie för att samla ihop pengar till sin forskningsfond, Unga Reumatikerfonden.

Dagen tillbringades i entrén på Astrid Lindgrens Barnsjukhus, där en cykel fanns för att samla kilometrar som sedan omvandlades till kronor för donation till fonden. För de små som ville hjälpa till fanns en Unga Reumatiker-rosa trehjuling att använda.

Vem som helst på plats kunde hjälpa till att cykla och ibland var det till och med kö till cykeln. Kunde man inte vara där kunde man få hjälp med att cykla på plats, genom att man använde hashtagen #trampaformig i sociala medier.

På plats hade även fotoutställningen #synsintefinnsinte premiär. Utställningen visar att även barn och ungdomar kan ha reumatism och att detta sällan syns på ytan. Alla bilder och berättelser i utställningen kommer från Unga Reumatikers medlemmar.

Efter en lång dag var resultatet fantastiskt. Cyklarna gick varma hela dagen, 1000-tals delningar av inlägg gjordes i sociala medier och 10 000 kronor cyklades ihop till forskning om barnreumatism.
 


SEHUR160453

Gå vidare från abbvie.se

Den produktspecifika webbplats du har efterfrågat är avsedd för invånare i ett visst land eller flera speciella länder, vilka anges på den webbplatsen. Därför kan webbplatsen komma att innehålla information om läkemedel och andra produkter eller användning av de produkterna, vilka inte har godkänts i andra länder eller områden. Om du bor i ett annat land än dem som webbplatsen riktar sig till, ber vi dig kontakta AbbVie:s lokala dotterbolag för att få korrekt produktinformation för just ditt hemland.

Den AbbVie webbsida du försöker öppna kan vara på ett annat språk.

Den AbbVie webbsida du försöker öppna är inte nödvändigtvis anpassad till storleken på din datorskärm.

Vill du fortfarande öppna denna webbsida?

Avsluta abbvie.se

Information

Genom att klicka "ja" kommer du vidare utanför AbbVies webbplatser

Länkar som tar dig utanför AbbVies webbplatser är inte kontrollerade av AbbVie och vi kan inte hållas ansvariga för innehållet eller ytterligare länkar från sådan plats. AbbVie tillhandahåller dessa länkar endast som en bekvämlighet och införandet av en länk innebär inte att AbbVie godkänt innehållet på den sida länken går till.

Den websida du försöker öppna är inte nödvändigtvis anpassad till storleken på din datorskärm.

Vill du lämna denna websida?

Arbetar du inom press och media?

Informationen på dessa sidor är endast avsedd för dig som arbetar som journalist, inom press och  media.

Klicka ja för att komma till pressrummet. Klickar du nej kommer du tillbaka till abbvie.se

Tillhör du svensk hälso- och sjukvård?

Sidan är endast avsedd för svensk hälso- och sjukvårdspersonal. Genom att klicka "Ja" bekräftar du att du tillhör målgruppen och sidan kommer att öppnas. Klickar du "Nej" kommer du istället att länkas till motsvarande sidor avsedda för patienter, anhöriga och allmänhet.